Quicky

Orkar inte rota fram något tänkvärt latinskt ordspråk/citat idag som rubrik.

Ska inte bli långrandig heller. Det är för varmt för att sitta inne och tramsa vid datorn tycker jag.

Igår kväll så gjorde jag min första flickis/flick-flack på gräs!! Helt underbart. Synd att jag inte filmade det, men jag ska filma några idag, och slänga upp. Så jädrans nöjd. Trodde det skulle dröja längre innan jag vågade göra dom på gräs.

Nu blir nästa steg att kombinera lite volter. Som rondat, flickis, bakåtvolt. Eller rondat, bakåtvolt. Eller min dröm, rondat, flickis, flickis, flickis etc etc.. för att sen avsluta med en hög utsträckt backflip! :)

Frontflip på plan mark ska jag också försöka våga mig på snart. Ska leta upp en sandlåda att prova den ner i dock först.. Är ganska säker på att jag sätter den, men jag vet att om jag tvekar, och inte satsar, så kommer jag misslyckas. Så det är dumt att riskera rumpan mer än nödvändigt :)

Idag blir det lite lättare fys (crunches, armhävningar, chins, och lite ryggböj). Sen ikväll när det är lite svalare ska jag ut i skogen och springa min 8 km runda.

Sen i nästa vecka ska jag ge mig på att springa från grannstaden och hit. Blir ungeför 1.3 mil. Ska köpa nya skor först dock så man skonar knäna och lederna lite.

Nu ska jag äta, och sen gå ut och njuta av solen. Ha det bra!

"Man blir inte för gammal för att leka... Man blir gammal för att man slutar leka." - OkändCibi condimentum est fames -- "Hungern är den bästa kryddan"

Idag fokuserade jag på att fysträna. Kändes skönt som tusan eftersom jag var sjuk i början på förra veckan, och bestämde mig för att vila hela förra veckan, så jag skulle vara helt frisk till helgen.

Körde igenom kroppen ganska rejält. Biceps curls, chins, crunches, bröst press, benböj och ryggböj. Kändes riktigt bra. Utöver det så körde jag även en hel del muscle-up träning. Satte några, och drillade igenom ett par set på 5 - 6 st vardera med "fusk muscle-ups". Tog lite lite hjälp med att "hoppa" in i muscle-upen, för att träna själva övergången från chin, till dip, och att nyttja båda armarna. Lyckades faktiskt göra en muslce-up med båda armarna i övergången samtidigt, utan att hoppa upp i den. Använda dock lite sparkar och sving med benen. Men det går klart framåt!

För bara nån månad sen kunde jag inte göra en enda ens med en arm i taget..

Utöver det så passade jag på att träna en hel del kong till cat. Något jag inte har några naturliga objekt att träna det på här där jag bor. Gick riktigt bra, och jag fick ganska bra längd på dom, och satte dom med ganska ok höjd med händerna. Går framåt även där!

Sen lyckades jag också sätta en sideflip! Äntligen... Dock var jag så slut i kroppen så jag lyckades inte med några fler..
Måste lära mig att strukturera upp min träning lite mer. Ska jag köra sideflips, så får jag hålla mig till det. Annars kommer det ta år och dar att lära sig något :)

Satte också en flickis, eller flickflack på tunna mattorna. Har jag inte vågat förut, utan bara kört på tjockmattor. Så det var också ett kul framsteg. På tjockmatta lyckades jag även göra två i rad. Kändes kul! Så gräsmattan är nog inte så avlägsen. Skulle bergis klara dom på gräs redan nu.. Men det är det där med att våga!

Sen provade jag mig på lite stillaståend frontflips från ett ben också från höjd. Gick mycket bättre och lättare än jag trodde :)

Sen var jag väldigt mör och svettig.. Är väldigt varmt här jag bor. Så jag drog hem efter lite mer än 2 timmars hård träning, käkade lite, och drog sen med mig hunden (var nog snarare hon som drog mig iofs) ner till havet för ett svalkande dopp eller två.. Det blev mer än två kan jag säga! Så jädrans skönt i vattnet nu. Riktigt underbart att bada nu.

Nu ska jag laga mat. soppa blir det, på räkor och kokosmjölk. Ska försöka ha maten på bordet lagom tills Jenny kommer hem likt en duktig husfru.

Må väl alla, och se till att njuta av solen!
/Ronnie

Exercitus sine duce, corpus est sine spiritu -- "En här utan ledare är som en kropp utan själ"

Liberae sunt nostrae cogitationes -- "Våra tankar är fria"

Var i Uppsala på ett jam i lördags (27/6).

Uppsala fick besök av utövare från Västerås och Sala för en heldag, utav svett och rolig träning :)

Det var en underbar dag, träffade massor med trevligt folk, och hade väldigt kul. Känner också att jag lärde mig mycket nytt och fick nya mål och ideer.

Hoppas på många fler sådana här träffar och träningar under sommaren!
Känner att jag utvecklats enormt mycket på kort tid. Får hoppas det fortsätter i rätt riktning!
Tack alla som var med och tränade, och gjorde det till en fantastisk dag. Hoppas vi möts snart igen! Önskar jag kunde varit med hela dagen ;)

Min kropp känns också bra. Stark och frisk, och mina knän känns faktiskt helt ok. Lite ömma ibland, men jag får vara försiktigare med drops, och träna mer benfys helt enkelt.

Har varit sjuk i ett par dagar, så jag bestämde mig för att vila helt från träning under veckan som var, så jag skulle vara fräsh till i lördags. Har endast slappat, och badat i den härliga värmen vi äntligen fått här i norden. Färg börjar jag faktiskt få också! Jag brukar annars vara en riktig blekfis, rädd för solen eftersom jag bränner mig så lätt. Men nu så börjar det arta sig!

Nu ska jag ladda och träna hårt varje dag i veckan som kommer. Sola, bada, och träna kommer det bli en hel del av. Även planer på en tripp till Dalarna i slutet på veckan. Kommer nog bli grymt skoj.

Har även bestämt mig för att köpa en ny kamera också! Blir denna:

http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=ex-f1

Kommer köpa den för att den har dels HD stöd, det är en ok fotokamera, samt så har den stöd för 300 - 1200 fps filmning. Det betyder att man kan filma i helt sanslös slowmotion. 600 samt 1200 fps upplösningen är dock ganska lågkvalitativ. Men 300 fps räcker gott och väl för att göra väääldigt snygga slowmotion effekter.

Dessutom har filmar den i HD upplösning (60 fps). Riktigt grymt!

Har sett ett parkour klipp filmad med denna kamera, och jag måste säga att jag blev helt såld! Så det ska bli intressant att se vad man kan göra med den här. Dessutom är det alltid trevligt att ha en bra kamera till när man reser, eller gör andra roliga saker. Badar, umgås och allt man kan tänkas göra :)

Nåväl. Nu måste jag sova, så jag orkar gå upp i en vettig tid och träna imorgon!

Här är ett litet ego-klipp från min dag på jamet i Uppsala.
Ne omittas solum ambulantem -- "Glöm ej den som vandrar ensam"

Docendo discimus -- "Vi lär genom att undervisa"

Solen har äntligen återvänt!

Har haft en underbar dag, med sol och en del bad faktiskt. Var ganska kallt, men väldigt skönt i efterhand!
Jag och min underbara sambo, tog oss ner till vattnet idag efter lunchen. Var riktigt härligt, att bara ligga där, sola och lyssna på musik.

Har under ett par dagar varit förkyld också. Men det har nästan släppt helt nu, vilket känns underbart. Längtar efter att få röra på mig igen, även fast jag bara tagit det lugnt i 3 dagar än.. Spritter i kroppen på mig utav all inaktivitet!

Sist jag rörde på mig var i fredags. Sprang en härlig löprunda då. Lite kortare än jag brukar, blev endast ca 6 km. Men det var trevligt ändå, eftersom jag hade sällskap av min sambos bror. Nu har han börjat komma ikapp mig också konditionsmässigt, så nu kan jag släpa med han på min normala 8 km runda.

Nästa mål är att ta sig in till Östhammar, för att sen springa hem. Är en sträcka på ca 1.3 mil tror jag. Borde bli en intressant löptur!

I Torsdags var jag och Mauri iväg till Stockholm också, och tränade med Martin. Det var riktigt kul att träffa några av dom aktiva i Stockholm, och att få träna i miljön som finns i Stockholm. Finns så mycket där att träna på! Längtar tills nästa gång jag kommer iväg igen! Var rätt längesen sist jag var i Stockholm nu också, så det var kul att få träna utan snö, is och kyla den här gången.

Var riktigt kul, och nu härnäst så är det Uppsala som gäller. Lördagen den 27:e juni är det ett jam där, för då får vi besök av Västerås parkour förening. Blir skoj att träffa dom, och få visa dom runt i Uppsala, och träna med dom. Martin samt några fler från Stockholm kommer också som det verkar. Blir nog grymt kul!

Nu ska jag och Jenny ta med oss hunden ut på en lång skön kvällspromenad.

Må väl i solen!

Dum spiro, spero -- "Så länge jag andas, hoppas jag"


Mitt senaste klipp också!

"Bits N pieces"


Consuetudinis magna vis est -- "Vanans makt är stor."

Jaha, då sitter man här och ska försöka skriva något vettigt.

Var ett tag sen sist nu. Har haft en del att stå i, och inte haft så mycket inspiration att skriva så mycket.
Träningen rullar på bra, och jag tränar hårt, och så ofta jag kan.

Jobbar då och då. Hemma mycket nu i dom bistra tiderna, då dom drar in en hel del på jobbet. En positiv effekt av allt elände på jobbet är att jag får sex veckor semester (v 25, 26, 27, 28, 29, 30). Sen jobbar jag två dagar v 31, sen är jag ledig v 32 och 33 också.. Så jag tror att detta kommer bli en väldigt bra sommar! :-)

I höst hoppas jag komma iväg till London, och träffa parkour generations, och få äran att träna och svettas med dom. Samt få se lite härliga spots i london. Kommer nog bli grymt kul!

Appropå träning, så har jag äntligen bestämt mig för att ta tag i det här med muscleups ordentligt nu. Ska träna på dom varje dag. Började igår, och lyckades göra min första "dead hang" msucleup någonsin. Dock blir själva övergången från pullup till dip bara med en arm i taget. Men det är så man lär börja generellt, tills man lär sig tekniken. Så småningom ska jag göra övergången med båda armarna samtidigt. Det kommer väl sakta men säkert.

Nu ska jag äta klart min skål med keso, sen ska jag gå och träna på mina muscleups och öva lite sidovolter tror jag.
Må väl!

Dura necessitas -- "Nödvändigheten är hård"

RSS 2.0