Abyssus abyssum invocat -- "Avgrunden ropar till avgrunden"

God kväll kära medmänniskor i den här hålan som tydligen skall vara mänsklighetens enda utpost än så länge i universum.

Jag är helt mör i hela kroppen idag. Längesen min kropp var så här slutkörd på all kraft och energi. Det känns riktigt härligt! :)

Jag var i Uppsala idag, och tränade som jag brukar försöka göra dom söndagar jag kan. Var en riktigt hård dag!

Det var en ganska god uppslutning, vilket jag tycker är kul att se. Några stycken nya ansikten också. Även det väldigt trevligt!

Fick äran att hålla i uppvärmningen idag också. Det var väldigt kul, även om det är ovant att vara någon form utav instruktör. Gick dock bra, och alla gjorde ett jäkligt bra jobb! Fysträningen är väldigt viktig. Utan god fysik, klarar inte kroppen alla påfrestningar vi utsätter den för när vi tränar parkour, free running eller ren akrobatik. Därför är jag glad att se alla göra sitt bästa när jag kommer med massa jobbiga svettiga övningar. Hoppas jag får chansen att leda lite fler uppvärmningar eller fyspass framöver. När man lär andra, lär man också sig själv!

Måste dock komma ihåg att alla inte tränar, eller har tränat lika mycket som mig. Så det blir lite att tänka på tills nästa gång.

Självklart lyckades jag göra illa mig lite också på diverse sätt.. När vi traverserade längs en mur, så lyckades jag gnugga sönder valkarna i min hand, vilket resulterade i ganska så köttiga otrevliga sår, som sved utav bara helsike. Tur att vi hade plåster på plats (tack Robin!).

Senare, när vi var i närheten av slottet och tränade lite (här)
så lyckades jag självklart landa på baken när jag gjorde en frontflip ner på gräset. Det gjorde vääääldigt ont!
Som tur var så lyckades jag inte med konststycket att göra illa svanskotan den här gången. Så det gick över efter en stund.. Men jag känner mig fortfarande lite öm i baken.. Kan tillägga att jag faktist satte fronten mer än en gång innan. Vecklade ut kroppen lite sent dock i min sista innan "vurpan". Så går det när man provar på saker, fast man kanske känner att kroppen borde avstå p ga att man är lite öm i ben, muskler osv.

Lite head cam material fick jag ihop också. Kom dock på att använda kameran lite sent, så det blev inte så mycket som jag tänkt. Så jag ska avakta med mitt längre klipp som jag ska göra. Ska samla på mig lite mer roligt material först. Så mitt head cam projekt får vila ett par veckor.

Sista stället vi var på (en skola), var en riktig guldgruva för parkour träning. Där har vi utmärkta hjälpmedel för fys, teknikträning och fina rutter vi kan springa. Kommer bli grymt att återvända dit sen!

Stort tack till alla som kom ner till juridiska och höll mig sällskap en stund när jag väntade på nästa buss, eftersom jag lyckades missa den jag skulle ta :-)

Nu ska jag stretcha ut kroppen lite.. slappna av, och sova lite tror jag.

Barba non facit philosophum -- "Skägget gör inte filosofen"
Usus magister est optimus -- "Övning ger färdighet"

Blir inget långt inlägg idag. Ska iväg till jobbet snart för ovanlighetensskull, och jobba natt. Tolv sega timmar.. Kommer nog bli rätt drygt. Men sen är jag ledig en vecka igen :-)

Har tränat någolunda regelbundet den här veckan. Varit iväg på gymmet en dag, kört parkour i princip varje dag. Har dock inte kommit iväg på någon löprunda. Lite besviken över det. Ska försöka kompensera det på lördag!

Idag var jag ut en kort sväng och testa head cam! Resultatet vart ganska ok, men jag ska nog försöka sätta kameran på bröstet istället. Så kameran ser det jag ser. Med kameran på huvudet så blir fokuset lite högre än vart jag sätter mina ögon. Så det blir lite konstigt.

Nåväl. Övning ger färdighet som sagt!

Här är resultatet iaf av mitt test. Ett bättre klipp med mer varierad miljö kommer snart..
Veritas odium paret -- "Sanning skapar hat"

Brevis esse laboro, obscurus fio -- "Jag försöker vara kortfattad, och blir obegriplig."

I söndags var jag i Uppsala och tränade med alla glada och trevliga där.
Var en riktigt skön dag med hård träning!

Vi började med att värma upp lite lätt, och hoppa lite runt fontänen vid centralstationen i väntan på att alla skulle dyka upp. Rörde oss sedan genom staden upp mot slottet, och tränade lite precisions på vägen.

När vi så kom fram till slottet så öppnade himlen sig, och ett rejält skyfall östes ner utöver oss.. Maximal otur!

Vi rörde oss mot skogspartiet som ligger vid slottet, och sökte lite skydd från regnet. Det blev ganska snabbt uppehåll, men våran "lekplats" var dock våt. Lite svårt och farligt att träna teknik då. Så vi bestämde oss för att köra lite hård fys istället.

Vi letade upp rejäla stenar i storlek kring våra egna huvuden. Sedan hade vi löpning med stenen ovanför huvudet. Vi ställde upp oss på rad, och så fick man kasta stenen på valfritt sätt. Springa fram till stenen, göra armhävningar (2 - 5 st), sedan upp med stenen, och kasta den igen. Upprepa detta tills vi kom fram till en given lnje. Sen tillbaka!

Dylika övningar spenderade vi någon timme med. Benböj, tricepsträning osv med stenen. Svettigt och tungt var det!

Men medans vi höll på så torkade det faktist upp ganska bra. Så efter det hårda fyspasset körde vi lite lätt vid slottet. Lite balans, wallruns och så. Vi var nog alla rätt slut efter den hårda fysen. Kul var det!

Idag har jag varit ute i skogen, och besegrat en utmaning som jag gett mig själv också.

Hittade två träd för ett tag sen på ett lagom avstånd, med en varsin perfekt gren i samma höjd. Rätt grova grenar som håller att stå på. Min ide var att hoppa mellan dessa grenar. Att hoppa från ett träd till ett annat är något jag velat göra länge. Problemet här var delvis höjden, samt det faktum att träden står alldeles vid kanten till en liten sjö. Väldigt dyigt och äckligt vatten där vid "stranden" också. Så det skulle nog inte kännas så trevligt att ramla i.

Jag klättrade upp, utan avsikter. Tänkte mest kolla hur det gick att klättra upp i trädet, och känna lite på fästet.
Väl där uppe kände jag dock att detta nog inte var så svårt. Avståndet mellan grenarna var mindre än jag trodde.

Men det var ändå nog så otäckt! Blir alltid mycket läskigare så fort man kommer ovan mark! Hur enkelt något än är så tvekar man nästan jämnt när man är över 2 meter upp.

Jag satt länge och väl ska jag säga.. Det pirrade och hade sig i magen något enormt.

Efter ett bra tag fattade jag dock mod. Räknade till tre, och på tre så lutade jag mig fram, så var det bara att hoppa.

Gick hur bra som helst, och jag gjorde det två gånger bara för att besegra rädslan ordentligt. Skulle gjort tre hopp, men det kom folk, så jag blev tvungen att koppla hunden, och såg sen att klockan var mycket, så jag bestämde mig nöjt att bege mig hemåt istället.

Nu känner jag mig väldigt tillfreds! Lite övrig träning har jag hunnit med också. Pullups och chins i lämpliga grenar, samt lite precision hopp, och kong -> precision har det blivit. Känns skönt, eftersom jag inte hade några planer på att träna idag.

Nu ska jag gå och diska och börja förbereda för maten. Må väl!

Docendo discimus
-- "Genom att lära andra lär vi oss själva."

Nihil impossibile est' -- "Inget är omöjligt"

Igår sprang jag mitt första lopp!

Stadsloppet i Östhammar gick av stapeln, och firade 70 år. Löprundan är på 6.2 km, och det var väldigt mycket folk! Över 500 deltagare, så det var en rätt så god uppslutning tycker jag.

Själv sprang jag via lag ifrån mitt jobb. Det gick riktigt bra för oss, och i laglöpningen så kom faktist ettan och tvåan från oss! I övrigt kan jag nämna att segraren från långa loppet (två varv, på 12 km) sprang på 40 minuter! Helt makalöst.

Jag hamnade på plats nr 52. Helt nöjd med det dock! Det var ca 260 lagdeltagare totalt. Så min placering är helt ok anser jag. Är inte direkt så intresserad utav vilken placering jag fick igentligen. Det får vara med som kul kuriosa. Det som är mer intressant är min tid anser jag. Eftersom den enda jag tävlade emot var mig själv. Även om jag måste erkänna att man rycks med lite utav stämningen, och att folk springer framför en. Tempot jag höll hela rundan, har jag nog aldrig hållit i hela mitt liv förr när jag varit ute och sprungit.

Nåväl. Mitt primära mål var att springa på minst 40 minuter, och springa hela vägen runt, och inte stanna upp och gå ens en meter.

Jag klarade av att inte stanna en sekund, så det i sig var en stor seger. Kändes dock ungefär halvvägs som jag verkligen ville ge upp. Jag var helt slut, efter att ha sprungit för fort i början, vilket jag sa till mig själv att jag inte skulle göra! Lyckades dessutom skicka upp min mugg med vatten från vätskekontrollen rakt in i ansiktet, vilket medförde att större delen av mitt vaten intogs genom näsan. Mindre behagligt, men det såg nog rätt kul ut! Jag lyckades även spurta upp för mördarbacken som jag visste skulle vara med. Ca 5.5 km in i loppet så kom den.. Jag vet inte vad jag tänkte riktigt. Jag tänkte nog inte alls. Jag såg backen, och sen gav jag allt jag hade. Jag har nog aldrig sprungit så fort uppför en backe förr! Brant var den också. Det är intressant att se hur mycket mer energi och kraft man faktiskt har, jämfört med vad man tror.

Nåväl. Jag srang som en kanonkula uppför backen med många glada tillrop från dom förskräckta åskådarna. Ingen räknade nog med att någon skulle springa som om dom precis hade startat loppet på slutet i den värsta backen på hela rundan :-)

Nog med skryt nu hehe.. Upploppet blev det också en spurt. Gick segt fram till målgången efter den där rusningen i uppförsbacken. Var osäker om jag skulle orka spurta dom sista 100 m som jag hade tänkt. Men det gick bra! Jag låg sist i klungan när jag började spurta, och kom in som andra man i den klungan. Men sen var jag helt slut!

Sluttiden landade på 29:30 minuter. Så jag är väldigt nöjd!

Nu är mitt mål att landa på under 29 minuter nästa år. Vi får se hur det går med det. Kommer nog träna löpning lite mer regelbundet fram tills dess. Nu har det blivit sporadiska turer ett tag här. En gång i veckan ibland, och två eller tre en annan vecka. Någon vecka då jag inte sprungit alls.. Måste få mer struktur på min löpträning. Två dagar i veckan SKA jag springa har jag bestämt mig för. Inga ursäkter! :-)

Nu ska jag göra mig redo snart, och åka till Uppsala och träna parkour också. Kommer bli grymt trevligt. Känner mig stark och pigg i kroppen. Så det blir nog kanon.

Ha det bra, och må väl!

Pisces natare oportet -- "Fiskar måste simma"

Audaces fortuna iuvat -- "Ödet står de djärva bi"

Så sitter man här igen. Funderandes över vad man ska skriva.

Ja, imorgon så ska jag ut och springa ett lopp som heter stadsloppet i grannstaden Östhammar. Ska springa med jobbet, men skulle sprungit själv även om det inte varit lag från jobbet.

Är inte så långt lopp. En sträcka på 6.2 km blir det av avverka.

Med tanke på att jag ska springa imorgon, så bestämde jag mig idag för att testa min kondition lite mer än vad jag brukar. Normalt så springer jag ett spår i eljuspåret som är på 5 km i terräng. Men, eftersom jag ska springa lite längre imorgon, så kände jag att det var dags att ge sig på en utmaning. Så, sagt och gjort, jag begav mig på eftermiddagen ut i skogen, och sprang det långa terrängspåret på 7.5 km. Sprang dessutom hemifrån, och hela vägen hem, så det landade nog i slutändan närmare 8 km. Kändes helt ok, även om det var tungt vissa stunder.

Så att jag kommer orka springa hela vägen imorgon känns segervisst. Får se vad det blir för väder dock. Lutar åt regn. Men inget ska hindra mig! Lite vatten har man inte dött av :-)

I övrigt har veckan varit bra. Jobbat tre dagar den här veckan faktiskt! Fick rycka in och jobba 6 timmar idag med. Kändes helt ok, och jag var pigg och glad när jag kom hem från jobbet. Helt otroligt. Beror kanske på att jag får vara ledig i en vecka. Jobba en dag, sen ledig i över en vecka till.. Man ska inte klaga! Har haft en mysig kväll med min kära Jenny, med god mat, och skön långpromenad. Samt lite slöande framför tv'n för ovanlighetensskull.

Nu ska jag dock göra mig redo för sängen. Vill vara pigg och fräsch imorgon! ;-)

Bjuder på en klassiker idag!

Carpe diem -- "Fånga dagen"

Alltid ett lika tänkvärt ordspråk!

Snabbis innan jobbet!

OBS

Klippet är väldigt långt, och innehåller för många tråkigt material. Vill du skippa träningsbiten, så hoppa över dom första 5 minuterna.

Det är mer än "coola hopp" bakom parkour. Hård träning lägger grunden för en stabil kropp som klarar alla påfrestningar!

Arbetet bakom hoppen är det jag vill visa med denna video, samt ge lite inspiration till hur en uppvärmning kan se ut.Enjoy

Acta fabula est, plaudite! -- "Pjäsen är över, applådera!"

Så sitter man här. Måndag kväll, och jag borde somat för minst en timme sedan. Kommer förmodligen få det svårt att vakna imorgon.

Jobbat idag. Kändes ovant, då det är så sällan man är på jobbet för tillfället tack vare att dom dragit ner på produktionen. Var helt ok, men segt..

Imorgon är sista dagen för veckan, sen är jag ledig i ca 10 dagar. Knäppt, men skönt!

Har inte gjort så värst mycket idag. Vaknade med ett ryck av att min söta Jenny undrade brevid mig i sängen om jag inte försovit mig lite. Sabla tur att hon vaknade!

Slängde mig upp, slog ihop lite gröt i en påse, knåpade ihop en macka, och slängde åt mig banan och äpple, sen stormade jag iväg. Kom i tid faktist, och fick avnjuta min frukost på jobbet.

Dagen segade på.. Kom hem, och tog det lite lugnt. Gick ut med hunden, gick och handlade, och så. Sov en timme, och klev sen upp och lagade lite mat till mig och Jenny.

Makaroner och korv funkar alltid! Stuvade makaroner då självklart :-)

Sen här på kvällen så fick jag ett ryck. Hade tänkt vila idag från träning, men jag kunde inte hålla mig. Så jag sitter här nu klockan 23:50, och redigerar det jag gjorde ute till ett långt tråkigt filmklipp utav mig när jag tränar. :-)

Så fort det är uppladdat så ska jag gå och lägga mig. Lovar!

Fick alla kort, och några filmer också från jamet i Uppsala. Riktigt kul att se!

Här får ni en bild på min backflip jag postade i ett tidigare inlägg, fast ur en annan vinkel:
Et ipsa scientia potestas est. -- "Kunskap är makt."

Qui quairit invenit -- "Den som söker han finner"

Söndag.. jobb imorgon. Känns inte så farligt dock.

Har varit ledig väldigt mycket nu dom senaste månaderna, eftersom det är kris inom finanssektorn. Något jag inte tänker gå in och börja dryfta kring. Bara konstaterar fakta.

Därav, får vi vara hemma en hel del från jobbet under vissa former, som genererar att jag har full lön. Än så länge iaf.
Imorgon skall jag dock jobba. Endast två dagar dock. Så det känns väldigt bra. Sen har ja ledigt i ca 10 dagar. Så det blir mycket tid över till att träna och njuta av livet och den analkande sommaren :-)

Kom nyss in, efter att jag bestämde mig för att vara lite snäll. Gjorde rent grannarnas grill. Dom är så snälla och grillar så ofta med oss, och nu senast på sista april. Minsta man kan göra!

Nu ska jag snart ta mig något att äta. Ganska hungrig efter en kort session med lite precisions hopp ute på klipporna. Hade min kära sambo med mig, så det blev en del härliga bilder som ni kan se här nedan!

I övrigt så har det varit en skön dag. Började dagen med att springa 5 km i terrängspåret här i skogen. Var riktigt skönt! Jag känner verkligen hur min kondition börjar bli ganska bra. Nu höll jag mycket bättre och snabbare tempo än vad jag gjort tidigare, och kunde spurta i uppförsbackarna. Blev en explosiv sista 100m också. Sen var jag helt slut.

Stretcha, sen hem och in i duschen. Sen bar det iväg till min sambos far, som fyllde 49 år ung idag. Var en trevlig stund, med lite god tårta och kaffe.

Sen blev det hem och inviga årets första måltid med färdiggrillad kyckling, samt potatissallad. Snabbmat när det är som godast!

Sen var vi ute på en lååång skön promenad jag och min sambo. Efter jag fick hoppa av mig, och vi haft våran fotosession vill säga.

Nu ska jag gå och fika med min sköna dam. Hungrig som sagt. Kaffe och macka dags!

Hej svejs!

Beatus, qui prodest, quibus potest -- "Lycklig den, som hjälper alla han kan"


Bilder:

Quidquid latine dictum sit, altum viditur -- "Allt som sägs på latin låter djupsinnigt"

Har haft lite för fullt upp med att njuta av dom härliga försommar dagarna vi har fått här nu, så jag har inte hunnit, eller prioriterat att skriva i min blogg.

Vad har jag gjort då dom senaste dagarna?

Jo, jag har tränat så klart b la. Dels varit iväg en sväng på gymmet, och tränat lite. Samt kört en del i gympahallen en dag. Övade på muscleups, sidovolter, och wallflips (bakåtvolt mot vägg). Det där är ett äldre klipp förresten. Inte filmat nu i dagarna..

Nu har jag tränat på att byta fot som jag sätter mot väggen. Förut satte jag vänster fot mot väggen när jag skulle göra en "wallflip", medans när jag gör en "wallrun" (springa uppför en vägg), så använder jag höger fot i väggen.

Så jag har helt enkelt fått börja om från början, och lära om. Känner redan att jag får en annan kraft i avstampat mot väggen. Satte den nästan här om dagen, men jag är fortfarande lite mentalt blockerad, i ologisk rädsla, så rotationen blir lite okontrollerad, så det har slutat med att jag nästan hela tiden landar på knäna. På slutet av mitt träningspass, lyckades jag dock landa på alla fyra ett par gånger. Så det går framåt. Nästa gång kanske jag lander helt på fötterna då.

Lite konstigt är det också att använda "fel" fot, mot vad man är van vid. Det gör säkert också sitt.

När det gäller sidovolten, så vet jag inte vad som blir fel. Tycker den är väldigt svår. Kändes nästan som jag ville ge upp en kort stund där i gympahallen. Kanske ska prova att byta "sida" på den med. Eftersom jag gör cartwheel (hjular), åt motsatt håll som jag gör sidovolt åt.. Mycket grubblerier! :)


I övrigt då. Jo, jag har njutit av solen, grillat med grannarna på sista april, och haft det allmänt trevligt. Igår var vi dessutom ut på sjön (havet för er landkrabbor), och grillade korv i skärgår'n, och hade det riktigt skönt. Årets första tur!

Idag ska jag försöka storstäda lite här hemma, och en del träning ska jag minsann försöka klämma in. Tveksamt om gympasalen är ledig. Kanske blir lite gym, samt parkour istället. Får bli gympasalen på måndag förmiddag tror jag, och fortsätta nöta min sidovolter och wallflips och allt annat skoj man vill lära sig.

Hej hopp!

LIte latin då, för att fortsätta mina djupsinniga utsvävningar:

Viam inveniam aut faciam -- "Jag ska finna vägen eller skapa den"

RSS 2.0