Im still an animal

kan inte få ut låten med Miike Snow - Animal ur skallen. En "mesig" poplåt, men fan, måste erkänna att jag tycker den är bra!

Höll min lilla parkour workshop för sportlovsbarnen igår, och det gick väldigt bra. Kom fler än jag trodde, och alla utom två var personer som inte varit med på mina regelbundna träningar. Får se om några av dom kommer även på dom framöver.

Vi körde en ganska lätt uppvärmning, jogging, krypa på alla fyra, och lite enklare fysövningar, samt vad vi inom parkourkretsar kallar för "monkey walk".


Det innebär att man förflyttar sig i sidled, likt en apa, med händerna först, och sen följer benen efter. Efter uppvärmningen var alla varma och glada, och vi rörde oss vidare mot dom stationer jag hade förberett. Först fick dom köra en balansslinga, för att få igång fotplacering och fokus. Bra för koordination och fokusering. Alla var väldigt duktiga. Sen blev det att prova på arm hopp (cat leaps på engelska), från en plint till ribbstolarna. Även där var alla väldigt duktiga, och det gick väldigt bra. Det är helt klart väldigt naturligt för barn att anamma dessa rörelser, och dessa övningar!

Vi körde sedan vidare, med en enkel station, där barnen skulle ta sig över, och under en bom. På eget sätt och i egen hastighet. Dom fick köra några gånger, och använda sin kreativitet.

Vi fortsatte, för att köra en slinga, mer likt en hinderbana. Dom fick först prova på precisionshopp (jämfota hopp), mellan två "boxar". Jag instruerade landingar, och vikten av korrekta landningar, och dom fick träna på det ett tag. Sen utökade vi, till att när dom gjort ett hopp upp på första boxen, till den andra, och sen ner från sista boxen, så skulle dom också fortsätta framåt, och på eget vis ta sig snabbt över dom två plintarna som stog framför. Något alla gjorde superbra. Även här lät jag barnen testa själv olika sätt att ta sig fram, istället för att ge dom tekniker att använda. Parkour tycker jag ska till en början "upptäckas". Det är bara att låta kroppen bestämma instinktivt vilken rörelse du ska använda för att ta dig framåt. Sen när man kan röra sig bekvämt, kan man börja finslipa tekniker.

Efter detta så lade vi till ytterligare en del i slingan. Dom fick fortsätta tillbaka efter plintarna, och prova på en så kallad "underbar". Tekniken att ta sig emellan exempelvis två stänger. För att simulera en snäv öppning i en vägg, eller ett staket.

Efter dom fått prova på underbars, och köra slingan några gånger, tog vi en paus, för barnen att avnjuta en välförtjänt paus, och sin medhavda fika.

Efter det så visade jag lite exempel på "vaults", eller metoder att ta sig fram, och lät dom prova på dom olika bestämda teknikerna, som "kong", "speed vault" och "dash vault", för att nämna några. Utöver det så fick dom också en tid att "leka" fritt med redskapen som var framme. Dom fick även en chans att prova på springande arm hopp. Dom fick även prova på att göra sk "strides". Det innebär att man springer, och tar långa löpsteg mellan objekt, för att på så vis hoppa långt, men utan paus, så man snabbt kan röra sig mellan många skilda objekt. Dom fick köra mellan två mindre "boxar", och sedan ta sig upp till en plint, och sedan vidare över till en annan plint, för att sedan stanna på sista, och göra ett hopp ner, och träna på landning.

Efter allt detta rundade vi av med att träna på "rolls". En slags kullerbytta man gör diagonalt över ryggen, för att dämpa höga fall, och rikta kraften framåt, istället för att ta upp den in i ben, knän och ländrygg. En teknik för att skona kroppen helt enkelt från hopp från höjd. En lika viktig teknik som den korrekta landningen.

Efter vi övat på det, så avrundade vi med stretching, och avslutade dagen.



Det var en väldigt lyckad och uppskattad dag. Får se om det kommer fler barn på mina träningar framöver.


Utöver min parkour workshop som jag hade i tisdags, så har onsdagen varit väldigt lugn, med mycket njuta av solen. Var en helt fantastisk dag, och jag och Jenny tog en långpromenad i solen med Heira, och sen blev det en god lunch innan Jenny for ut till stallet. Jag och Heira hade det trevligt och mysigt ett tag. Sen blev hon lite kinkig, och grining. Men hon är så söt ändå, så det gick bra. Var lite gråt och så tills mamma kom hem med den magiska tutten. Skönt ändå att jag kan ta henne, så Jenny får lite egen tid att åka iväg på.

Jag var väldigt trött när hon kom hem, och fick en stund att vila, medans Jenny lagade god mat. Sen blev det en bra film på kvällen. "Pans Labyrinth". Sevärd som tusan! Utspelar sig i Spanien 1944, strax efter Francos styrkor gått segrande ur inbördeskriget. Det är dock ingen krigsfilm. Mer en fantasyfilm. Men överraskande brutal..

Nu ska jag nog krypa mig mot sängen tror jag. Känner mig nästan frisk nu också! Så imorgon blir det träning. Ska dock fortsätta ta det rätt lugnt, så det inte tar om. Springa på lördag kanske!

Må väl, och sov gott!

C'est la vie



Ja, sånt är livet. Förkyld fortfarande. Men det har inte hindrat mig nämvärt. Håller mina träningar som vanligt, och försöker träna lite lätt själv också. Funkat bra hittills, och det känns som förkylningen äntligen håller på att ge med sig. Börjar dock få lite abstinens efter att löpa.. Var 1 vecka sen jag sprang nu, och det börjar krypa mot 2!

Men så fort jag blir frisk, då ska jag ut och springa en mil. Måste ladda inför mitt långlopp som jag ska göra snart. Ska springa hela gräsö (3.2 mil i full vinter). Får se hur det går :-)

Nu ska jag göra mig i ordning och gå iväg för att hålla i en prova på parkour klass för sportlovsbarn här i byn.

Tjo!


snor

Känner att jag håller på och bli förkyld.. Kände av det redan igår.

Men det är väl bara att bita ihop, proppa i sig c-vitamin, och ignorera så försvinner det nog! :)

Bär av till Uppsala imorgon för lite trevlig träning med folket där, samt Martin och några som kommer in från Stockholm. Kommer nog bli grymt skoj, även om det tar emot en del att åka ifrån min familj en halv dag. Men vi får se till att ta igen det med råge nu i veckan när jag är ledig. Det ska bli grymt skönt med en vecka att ta igen sig på efter man jobbat natt en hel vecka.

Heira sover i sin säng igen. Helt otroligt att det går så bra. Igår sov hon praktiskt taget hela natten i sin säng. Vaknade en sväng och fick mat, sen somna hon om i sängen igen. Nu har hon sovit i sin säng i lite mer än 3 timmar hitills, och det verkar som hon kommer sova ett tag till. Kul!

Reportaget om mina parkourträning i Öregrund kom i tidningen idag också. Skoj! Här är en länk till tidningsklippet!

http://img64.imageshack.us/img64/1646/cimg0255.jpg

Nej, nu ska jag omfamna min vackra Jenny, och krypa till kojs. Blir en lång men garanterat rolig dag imorgon. Ska försöka komma ihåg att använda min kamera för en gångsskull också som jag alltid tar med mig, men aldrig använder..

Bonsoir!

Long time no see

Jag är helt värdelös när det gäller att skriva i min blogg. Det erkänner jag.

Från och med nu, ska jag försöka skriva oftare. För min egen skull. Roligt att skriva av sig lite, och analysera livet ibland.

Får lära mig att det räcker med att skriva lite också. Då blir det nog av oftare :)

Jenny ligger och sover i soffan.. Heira i sin säng. Ska gå och väcka Jenny nu tänkte jag och krypa ner och sova. Är lite kvällspigg nu efter jag jobbat nattskiftet hela veckan. Börjar känna mig lite krasslig också. Inget skoj! Men jag ska bita ihop och intala mig att jag är frisk. Träna på söndag i Uppsala. Kommer bli grymt.

Har varit en underbar tid än så länge med barn. Vi har börjat få lite rutin med att få Heira att sova i sin egen säng nu också. Så det är kul att det funkar. Vi känner dock ingen panik över det. Vissa dagar får hon ligga i våran säng om hon är lite extra besvärlig. Bara mysigt!

Träning rullar på bra. Jag varvar kondition med fyspass. Kör en del hemma med mina hantlar och min pull-up stång jag fixat i ena dörrposten. Mina muscle-ups har blivit ljusår bättre sen jag skaffade den där stången. Dom är fortfarande lite sne, och en arm går lite före den andra. Men det går framåt!

Nej, nu äre sängen. Ska iväg till hallen och träna imorgon också. Sen blir det heldagsmys med familjen imorgon. En lång promenad kanske om det inte är alltför hemsk snöstorm.

På återseende!


RSS 2.0