Progress

Härligt med söndag!

Har haft en trevlig och mysig helg trots att min kära sambo varit i Östersund från fredag morgon, till sent lördag kväll.

Han med en skön löprunda efter jobbet i fredags medans vi hade barnvakt. Körde även lite fys, och han duscha innan hon som passade Heira kom hem med henne. Så det flöt på perfekt.

Sen på lördagen tog jag med mig lill-flickan till hallen i Öregrund, och passade på och träna lite volter. Blir sällan tid över för det, så jag kände mig sugen och pepp, och det gick bra! Lärde mig nästan backflip 360 från höjd, samt så nötte jag min rondat bakåtvolt. Hoppas kunna ta ut den på gräs innan snön kommer!

Tränade även lite basics som front, side och stillastående bakåtvolt på plan mark. Testade även stillastående framåtvolt på matta. Satte den på första försöket. Men den går nog lättare på hårt underlag, då mattan snor mycket kraft i själva hoppfasen. Känner att jag mina bakåtvolter blivit mycket bättr också. Får mycket mer höjd, och jag börjar bli bättre på att göra tightare grupperingar. Något jag alltid haft svårt för. Får träna mer på det. Mitt mål är att landa min backflip på exakt samma punkt jag hoppar ifrån. :)

Kul var det iaf att träna lite, med Heira som publik också!

Nu är vi också klara med lägenheten. Känns såååå skönt att vara helt klar med det. Nu kan vi fokusera 100% på huset istället, och få mera ordning här. Vi trivs än så länge väldigt bra, och jag kan bara tänka mig att det kommer bli bättre och bättre. Ser fram emot när jag fått tag i en studsmatta. Det kommer bli skoj! :)

Nu har jag bokat och betalat min plats i Stockholm marathon också. Ska bli väldigt spännande att springa mitt första marathon! Sen för att göra folk uppmärksamma på att vi faktiskt inte behöver skor i den utsträckning den moderna människan tror, och för att "promota" barfotalöpning, så kommer jag springa barfota! Sen blir det också en extra utmaning för min egel del. Ska bli intressant, och i vår kommer jag börja hårdträna för att stärka fotsulorna mer. Lär inte bli så mycket i vinter, annat än som uppvärmning inomhus, och parkour/akrobatik barfota inomhus. Ska dock införskaffa mig ett par vibram five finger som jag kan ha när det kommit lite snö eller blivit väldigt kallt. Var faktiskt ut och sprang barfota i eljuspåret här i Östhammar för ungefär två veckor sen. Var en intressant upplevelse när det var -1 grad ute! Men det gick bra. Just nu springer jag dock i mina Feyues (träningsskor med extremt tunna och mjuka sulor).

Idag ska jag utforska en skola jag inte varit vid förut här i Östhammar, och se vad det finns för möjigheter för att träna där. Ska bli kul! Får hoppas det hinner torka upp lite här nu på förmiddagen. Nackdelen med det milda vädret är att det blir så blött! Men men.. Man kan inte få allt.

Nu ska jag forsätta att mysa med Jenny och ha det skönt i soffan. En sån dag idag!

Må väl!

Mi casa!

Som vanligt, så är jag inte så flitig att uppdatera min blogg! Men nu har vi i vart fall flyttat in i huset, och vi är jätte nöjda! Vi har bytt golv i vårat sovrum. Målat alla furutak i vitt, och tapetserat och målat väggar. Blev riktigt bra!

Heira lärde sig häromdagen att stå på egna ben också! Bokstavligen. Hon står upp på allt hon kommer åt nu. Hur härligt som helst att se. ;)

Var på en kul träning i Uppsala idag och tränade ett par timmar. Körde mestadels barfota vilket var skoj. Försöker varva mina parkourträningar med en del barfota. Väldigt bra för att stärka fötterna, och få bättre teknik i allt man gör. Man får bra feedback av sitt underlag, och har man dåliga landningstekniker och dylikt, märker man det fort då man får ont! Märker verkligen att min löpträning barfota har get mig mycket mjukare rörelser och landningar när jag tränar parkour också.

Kul var det, och jag lärde mig en del nytt som jag inte vågat prova tidigare.

Dels att sitta på en bom, och falla bakåt till bakåtvolt. Samt att sitta på en stång, och falla bakåt med stången i knävecken. Har aldrig vågat göra det förut utan att hålla i mig i händerna. Nu vågade jag efter lite hjälp och pepp från min gode vän Mauri. Skön känsla att bara falla bakåt med händerna i luften, och bara förlita sig på sina knäveck och den naturliga rotationen! Nästa fas blir att när man kommit runt så man "släpper" från stången, blir att vända på sig, så man kan fånga upp sig med armarna, och bli hängandes i stången. Ska ladda upp ett klipp sen nån gång så blir det tydligare hur jag menar ;)

Tränade lite tekniska slingor också, och lite volter. Fick lite tips på hur jag kan förbättre min sideflip och min front 180. Ska prova och träna på det när tillfälle ges! Känns kul att göra framsteg och känna den där härliga känslan när man lär sig och vågar något nytt. Börjar bli starkare i handleden också. Kände dock av den efter vi gjorde lite handstandövningar idag. Får ta det lugnt, och fysa underarmana mer så jag stärker mina handleder.

Vi var och inhandlade lite nya saker på ikea också häromdagen. Nu börjar det verkligen komma i ordning här hemma. Tur min kära Jenny är så flitig och duktig! Vi börjar få det riktigt fint, och nu saknas bara möbler till vårat matsalsrum. Bord + 6 stolar, och sen så blir hemmet komplett!

Nu är det dags att börja leta sig mot sängen. Morgondagen blir full av nya äventyr. Ska tvätta fönster i gamla lägenheten, samt städa så mycket jag hinner, för att sen leda parkourträningen i Öregrund. Ser fram emot att köra hårt med brutal fys, och sen finslipa lite volter när vi tränar fritt. Kommer nog bli grymt kul.

God natt världen!

och kom ihåg! In the land of the blind, the one eyed man is king!


RSS 2.0