Uppsala

Nu är jag mör!

Idag blev en lååång och fullspäckad dag!

Började med att kliva upp vid 06:00 imorse då Heira vaknad pigg och glad. Fast då var klockan 07:00 insåg jag tack vare sommartiden..

Sen blev det att slänga i sig en rejäl frukost bestående av te, juice, skivad banan och fiberberikad havregrynsgröt med mjölk och så två mackor (osötat lantbröd (morotsbröd)), med ost på. Mättade bra, och är ungefär det jag brukar äta varje morgon. Mackorna är det som varierar. Oftast tar jag bara en, om jag tar någon alls.

Sen blev det att promenera till bussen vid halv tio snåret när Jenny kom hem efter sin övernattning hos en vän.
Kom till Uppsala till 11:00, och njöt av solen och den friska luften, även om det blåste lite, och inte var direkt varmt. Träningen börjar först 12 på söndagar, så jag tog det lugnt, och promenerade i långsam behaglig takt, eftersom det tar bara ungefär 20 minuter att gå till gymnastikhallen. På vägen dit passade jag på att utnyttja min mentala frihet när det gäller rörelse. Fyrisån rinner genom Uppsala, och det finns massor med små broar längs den. En är en röd bro, som vi ofta brukar klättra/gå på eftersom den är så tacksam att göra det på. Stort halvcirkelformat "räcke" på sidorna, som har en stor yta, som gör att man kan gå upp längs den, och ner på andra sidan.. Så jag gick upp till toppen, och ställde mig där och njöt av solen en stund. Sen ner, och vidare längs ån. Insåg när jag kom till nästa bro, att jag måste följa ån till gymnastikhallen på andra sidan. Så när jag skulle gå över den bron, så tänkte jag att hmm, här kan jag också klättra upp och gå uppe på (lite svårare att komma upp, men ändå lätt). Tänkte för mig själv att ja, men gör det då! Finns inget som hindrar mig? :)

Sagt och gort. Klättrade upp på bron, och gick längs ena sidan med det glittrande vattnet under mig en fem meter nedanför eller så. Stannade mitt på, och vände mig mot solen och bara stog och njöt en stund.

Det är det här jag älskar med parkour. Det har öppnat mina ögon för så enkla ting, som ger så mycket frihet! Jag är inte rädd för att vara "konstig" och sticka ut från det normala.. Det är en härlig känsla att utmana arkitekturen. Varför ska jag gå där, när jag kan gå här? Fick en hel del konstiga blickar från söndagsflanörer när jag klättrade ner från bron och fortsatte min lilla vandring längs ån. Kände mig på ett väldigt totalt lyckligt humör. Tror det beror på att jag var där och då. I stunden.

Njöt även av att klättra upp i ett träds tjocka gren som låg ut över ån, och la mig mot trädgrenen, njöt av ett äpple och lyssnade på fåglarna som sjöng för mig, medans jag blickade upp på himlen genom grenverket. Underbart!

Dagens gymnastikträning blev väldigt skoj, och ganska fri. Våra ordinare ledare var på utbildning, så vi hade en vikarierande ledare, som ledde en gemensam uppvärmning och stretching. Sen gjorde vi stationer att träna serier och hopp på. Väldigt kul att få fokusera på enbart volter nästan en hel träning. Dom gånger jag tagit mig iväg till gymnastikträningen tidigare har det varit mest fokus på fys. Har inget emot det dock! Gillar nästan det mer.. Men det var kul just idag att få träna så fritt, på det man kände att man vill göra. Tränade på sideflip, rondat bakåtvolt, rondat flickis, stillastående flickis. Framåtvolt med halvskruv (börjar ta sig riktigt bra nu faktiskt). Samt en del annat kul. Gainer gjorde jag några gånger också.

Provade dock inte allt jag hade föreställt mig att jag skulle göra, utan fokuserade mer på grunder vilket kändes väldigt skönt! Händer lätt att man vill så mycket som är svårt. När man egentligen får ut mer av att fokusera på grunderna så dom sitter perfekt innan man ger sig på det svårare. Jag har inte bråttom att lära mig något specifikt. Jag har hela livet på mig, och det känns faktiskt inte så viktigt längre att klara av specifika rörelser. Jag är glad att jag kan det jag kan, och ser fram emot att lära mig det jag kommer lära mig. Allt får ta sin tid, och är det något jag aldrig kommer lära mig, så gör det mig ingenting. Jag är lycklig, och det är allt som är viktigt! :)

Julius våran tränare kom förbi på slutet, och gav mig några väldigt bra råd för framåtvolten med halvskruv, och handvolt. Kände att jag gjorde ett enormt framsteg på handvolten. Fick mycket hjälp också av en gymnast som är från Frankrike som är i Uppsala och pluggar just nu. Gav mig mycket bra tips på rondat salto (bakåtvolt), och sträckt (rak kropp) framåtvolt. Var kul och känner att jag gör framsteg även om det tar sin lilla tid!

Sen vid halvtre, så rundade jag av träningen på gymnastiken, och promenerade till en närliggande skolgymnastiksal, där mina vänner i UPK hade en ledd träning som dom har varje söndag. Var grymt kul att få komma dit och träna lite med dom, hänga och träffa alla. Blir sällan man har tid och vilja att ge sig av hemifrån nuförtiden när våran familj växt med två nya medlemmar. Så när man väl träffar sina underbara vänner så är det härligt!

Vi lekte ungefär en timme inne i salen, tränade muscleups, och lite parkourtekniker, innan vi kom på att vi skulle gå ut. Inte så mycket snö nu längre i Uppsala, och det var ganska fint väder med sol och så, även om det var lite kallt i luften.

Vi begav oss till en annan skola som låg väldigt nära. Där var det ett perfekt tak för att träna wallruns upp på, sen hade dom en påbyggnad av ytterligare ett litet tak på taket så att säga. Så vi kunde vara uppe på taket, och träna wallruns, och climbups, drops med roll och massor med roliga saker. Sen hade dom en liten utbyggnad nedanför taket på taket om ni förstår hur jag menar! hehe.. Så vi tränade på att droppa på det högsta taket, ner på utbyggniaden till roll, och landa på det lägsta taket.. If that made sense? :D

Kul som tusan var det i vilket fall! Satte också min första utomhus wallflip på plan vägg uppe där på taket! Riktigt skoj, och läskigt! Har ju satt den massor med gånger på väggen i gympasalen, och utan mattor. Men det blir en annan grej mentalt när man är utomhus. Så det kändes skönt att jag gjorde den fyra gånger utan problem. Känner att rotationen är liite okontrollerad än, eftersom jag fortfarande tycker den är lite läskig. Men får jag träna på den mer, så kan jag förbättra min rotation och göra den snyggare. Kul med framsteg iaf!

Nu är jag ganska mör i hela kroppen, och ser fram emot att sova snart.. Har varit halvdöd sen jag kom hem, och Heira har varit helt vild (på ett glatt sätt), och vi har skrattat och haft kul hela kvällen.. Men hon har också varit övertrött, och inte gått att lägga.. Tillslut somnade hon på en kudde på golvet i vardagsrummet vid tio, och jag däckade på golvet bredvid henne. Nu ska jag dock hoppa in i duschen (ÄNTLIGEN!) och njuta av att massera min kropp med lite varmvatten, och sen krypa ner i sängen..

Imorgon blir det en tuff dag igen. Då ska jag försöka antingen löpa på morgonen, eller så går jag ner i gymmet. Sen leda parkourträning på eftermiddagen. Grymt kul att det börjat hitta dit folk som är 20+ nu! Börjar bli ganska många vuxna. Så man kan köra lite annant temp på fysen.

Insåg här på kvällen för övrigt att jag levt på min frukost, frukt och en burk med keso (500g) på hela dagen. Samt två mackor när jag kom hem. Massor med vatten, och en hel del juice (brämhults färskpressade. Mmhmmm!) Känner mig hur mätt och nöjd som helst. Fruit rocks! :)

Lämnar er med citat från "Way of the peaceful warrior";

"There are no ordinary moments."

Jumping man

Idag blev en riktigt kul dag i hallen!

Tog med mig Heira, och åkte upp och körde med dom som letat sig dit. Vi vart rätt många som tränade idag (när hallen är tom och ledig, så brukar vi "apor" få vara där och träna, och vi brukar då köra fri-träning). Jag tog dock initiativet att köra lite ledd fys med alla innan vi började "leka". Kul att alla var på, och man märker att alla gillar att svettas!

Vi körde också en gemensam slinga, för att komma igång ordentligt. Sen blev det leka av!
Körde inget speciellt idag dock. Nötte min devil drop som sitter bra nu, samt så körde jag en hel del rondat flickis, och rondat salto. Övade dock inte så mycket på min akrobatik som jag tänkt, eftersom jag fick hålla lite koll på Heira, och så ville jag hjälpa till lite med dom som var nya. Samt så har jag svårt att prioritera volter framför rena parkourtekniker. Tycker det helt enkelt är roligare att röra mig i "banor" med parkourtekniker och köra fys, än att träna volter!

Övade en del på muscleups också som för övrigt blivit riktigt bra nu. Dom är dock fortfarande snea (drar mer med höger arm), och insåg idag varför. Försökte göra en muscleup och dra med vänster arm, och kom inte ens upp då! Min axel är JÄTTEsvag i den rörelsen på vänstersidan. Tror det hänger ihop med att jag hade gips på vänster arm så länge förra året, och jag har helt enkelt inte tränat ikapp den armen. Speciellt inte i muscleup rörelsen. Så jag får börja göra många negativa "snea" musclesups med vänstern, så den får komma ikapp, och sen kan jag börja fokusera på att göra dom med båda samtidigt. Men upp kommer jag lätt, och mina upstarter eller vad dom kallas i gymnasttermer går hur lätt som helst nu med raka armar.

Imorgon bär det av till Gimo och bada med Heira. Kommer bli grymt skoj! Sen på kvällen blir det att köra lite lättare fys och handstands medans Heira sover och man är ensam hemma.

Får ta det lite lugnt nån dag känner jag. Fick ont i halsen i morse, och jag vill verkligen inte bli sjuk! Så det blir mycket vatten, frukt och vila. Får träna på det mentala planet med att läsa, meditera och göra enklare övningar som balans osv. På söndag blir det full action dock med gymnastik och parkourträning hela dagen i princip. Vill vara i form för det!

Sen i nästa vecka har jag bestämt mig för att (om jag är frisk dvs) springa en 20 km sträcka. Så jag kommer in lite i längre distanser inför mitt maraton. Ska bli intressant, och jag tror jag ska göra det på onsdagen. Vi får se hur det går! :)


Nu på kvällen har jag och Jenny ätit tacos, och druckit lite vin faktiskt! Första glaset sen början på förra sommaren ungefär, eftersom Jenny blev gravid på sommaren då. Sen hade hon gjort en faaaantastiskt god "falsk" cheesecake. Lite kaffe på det, och sen kolla på film i soffan. Otroligt härlig fredagskväll. Kul att man kan få det mysigt och skönt på det sättet trots två små underbara barn som brukar uppta det mesta av ens gemensamma tid. Såg för övrigt på "The fighter". Väldigt bra, och en ruskigt bra rollprestation av Christian Bale. Måste vara en av mina favoritskådisar (kolla in "the machinist", "Equilibrium", "3:10 to Yuma" och "American phsycho" b la). Som gammal boxare så var den här filmen mig varm om hjärtat. Sevärd!

Nu ska jag lägga mig och läsa "Way of the peaceful warrior" och sova!

Må väl!

Running man

Idag blev det en löprunda, dock efter frukost för en gångsskull. Heira var rätt vild och glad på morgonen, och det kändes inte rätt att lämna Jenny hemma ensam med den lilla matglada bebisen, och så den vilda amasonflickan Heira som var mer vild än tam. Så jag avvaktade tills hon blev lite mer lugn, och tills Jennys vän kom på besök.

Blev även idag en 10 km. Gick lite fortare idag, trots att det var väldigt blåsigt, och det haglade lite precis när jag kom ut. Var en fantastisk runda, och vid ena långa uppförsbacken har det aldrig förr känts så lätt som idag när solen lyste stark rakt i ansiktet, och just där var det nästan vindstilla.. Så otroligt underbar känsla av värme och vår!

Sådana där stunder känner man verkligen att man lever, och hela kroppen pulserar med en energi utan dess like. Som att älska med livet!

När jag kom hem, så valde jag att köra ett lättare pass med hantlar, chins/pullups, armhävningar och stretching. Fick skippa att gå ner i gymmet idag med p ga att det inte riktigt kom något bra tillfälle att smita ner, och jag var rätt nöjd med morgonens träning. Imorgon kanske! hehe.. Spelar ingen roll när jag kommer ner. Man får ta det när man hinner och kan. Men imorgon borde jag hinna med en sväng på morgonen, eller när Heira sover sin förmiddagslur om jag är försiktigt så inte vikterna låter allt för mycket.

Sen på eftermiddagen bär det av till hallen i Öregrund för att träna lite parkour. Blir nog dock mest fokus på akrobatik för mig imorgon. Känner att jag vill lära mig lite mer där, och det är sällan jag kommer till skott och tränar på volter. Parkour tränar jag iaf hellre ute.

På söndag blir det också gymnastik, och sen besöka mina vänner i UPK (Uppsala Parkour) för lite chill träning efter gymnastiken. Det blir dock inomhus.
Lördagen verkar det som att jag blir gräsänkling med Heira också, för Jenny ska förmodligen hem till en kompis och ha lite tjejkväll (Thorin fick dock dispans). Kul! Men tråkigt för mig och Heira som kommer sakna Jenny och Thorin även om det bara blir för en kväll...
Vi ska ta oss iväg till Gimo och bada med Heira också på lördagen, på förmiddagen innan vi åker hem till Malin som Jenny sover över hos. Det kommer nog bli skoj, och Heira kommer bli superglad. Hon älskar att bada!

Nu ska jag läsa i en ny bok som jag köpt. "Way of the peaceful warrior" av Dan Millman. Kan varmt rekomedera den! Väldigt intressant historia om hur han får en annan syn på livet, och den öppnar upp för många nya insikter.

Dan Millman är en gymnast och fd världsmästare i trampolin, som under sin tid vid college fick en annan syn på livet..  Han tydligen skrivit rätt många böcker om självhjälp osv. Detta är den första, och det finns fler som i en serie. Plus en rad böcker som är mer fristående. Boken har även gjorts till film 2006. "Way of the peaceful warrior". Inspirerande som tusan det jag läst hitills och väldigt välskrivet! Det är till viss del en självbiografi, skriven som en skönliterär novel.

Har även inhandlat boken "Born to run" av Christopher Mcdougall. Har tidigare bara haft den som ljudbok. Så det är kul att ha den i pränt nu. En bok alla (löpare) borde ha i sin bokhylla! Väldigt läsvärd, och jag rekomenderar den varmt! Har själv läst boken två gånger, och tänkte läsa den en tredje gång när jag är klar med Way of the peaceful warrior! :-)

Way of the peaceful warrior Born to run

Slackline

slackline! jfs

Idag blev det mycket fokus på balansträning!
Slängde ut min slackline för andra gången i år, och njöt av det härliga vårvädret. Förvisso väldigt blåsigt, men det bidrog till att göra mina balansövningar lite mer krävande bara. Alltid kul med mer utmaning!
Första svängen var jag ut med Heira, men hon tröttnade fort och tyckte inte om att det blåste så mycket, så det blev bara ca 30 minuter. Senare på dagen var jag dock ut igen, och då tränade jag i över en och en halv timme. Riktigt skönt!

Tränade även en del volter (bakåt, framåt och sidovolt). Framåt och sidovolt körde jag med en sten som avsats. Ska vänta lite till innan jag börjar träna dom på plan mark. Bakåtvolten sitter bra, men jag måste verkligen lära mig att hoppa mer rakt upp. Får öva på det mera helt enkelt. Framåtvolt har jag satt flera gånger på plan mark, även om den inte är bra. Vill öva upp den ordentligt innan jag börjar köra den på plan mark ute igen. Tar mycket på mina knän känner jag.

I övrigt har dagen varit väldigt trevlig. Haft besök av Jennys brors tjej, och deras son Melwin medans mamma Tina var hos tandläkaren, så passade vi honom, så han och Heira fick leka loss. Innan dom kom, så kikade Jennys mamma förbi en sväng också. Sen efter Tina hade åkt hem, så fick vi besök av ytterligare en vän, som hade lite tråkigt, och fick stanna på middag. Var en väldigt trevlig dag med massa tid ute i solen och dom friska vårvindarna. Har nu på kvällen kört lite lättare fys, och tränar mina handstands innan det är dags att sova. En härlig dag helt enkelt!

Imorgon blir det lite lugnare på besökarfronten, så då ska jag och Jenny se till att packa ner ungarna, och ta oss ut på en promenad och kanske en fika nera på byn.
Ska se till att ta mig en löprunda på morgonen innan frukost också. Ska satsa på 10 km imorgon igen. Bäst att försöka hålla mig till en mil per gång nu fram till att jag ska springa maraton (minst).

Sen ska jag se till att ta mig ner i mitt lilla hemma gym också. Skulle gjort det igår egentligen, men han inte med det. Så då tänkte ja göra det idag, men inte hunnit idag heller. Undviker att köra på kvällen, då vikterna låter en hel del upp när dom slår ihop och man byter vikter och så. Vill inte väcka barnen när dom sover så skönt..

Så det fick bli lite hantlar, och kroppen som motstånd idag. Imorgon kanske det blir lite biceps, bröst och rygg då! :)

Må väl. Nu ska jag börja fundera på sängen så man orkar med morgondagen!

Gone running

Idag startade jag dagen med en lång skön löprunda på 10 km innan frukost. Fantastiskt skönt! Solen hade kommit upp och börjat värma, det blåste inte så mycket, och det var faktiskt väldigt behaglig tempratur och luft trots att det var så tidigt.. Otroligt skönt, och kommer försöka ta mina löprundor på morgonarna nu. Oftast då det är lättast att komma iväg också. Skjuter man på det, så händer det lätt saker under dagen (när man har två barn) som gör det svårt att hinna med att springa eller träna! Gjorde samma sak i söndags, och det var lika fantastiskt skönt det med..

Idag har det varit otroligt varmt och skönt i solen för övrigt.. Tog en promenad på förmiddagen med min dotter så hon fick sova lite, och jag fick faktiskt ta av mig jackan för det blev så varmt! Sen kom det dock lite regn på eftermiddagen, men nu skiner solen igen. Efter regn kommer solsken! :)

Nu ska vi avnjuta en riktigt god vegetarisk lasagne, som är en av mina favoriträtter!

veg las


Receptet hittar ni här!

Kan varmt rekomendera den!

Lite träning sen nån timme efter maten, och försöka kolla på en film och mysa i soffan med min älskling när barnen sover sen, så har man serverats ännu en perfekt och härlig dag!

Idag blir det fokus på rygg, biceps, bröst och underarmar!

Just ja. Har ansökt om att delta i Gladiatorerna på TV4 härom dagen också! Håll tummarna för att jag kommer med! :-)

Må väl!

Hello sunshine!

Hejsan bloggen!

Solen skiner, och våren är på väg! Helt underbart

Livet känns fantastiskt bra, och allt rullar på fint för stunden. Ska strax gå och lägga mig, men tänkte först skriva av mig lite.

Träningen rullar på bra. Skönt med lite utrustning hemma, så man kan köra med lite vikter. Inte hunnit lägga upp något seriöst träningsprogram än, utan det har blivit sporadisk träning hemma, med fokus på minst två dagar i veckan. Kombinerat med löpning, och lättare fysträning som innefattar balans och övningar med kroppen som vikt enbart, då med mer fokus på uthållighet än maximal styrka. Samt så kör jag på så mycket jag hinner med parkourträning.

Tränade härom dagen på mina handstående, och känner att jag utvecklas mycket mot min kapacitet innan jag gjorde illa min handled förra året. Fick för mig att prova något nytt (kunde göra detta innan jag gjorde illa mig, dock från lägre objekt. Aldrig provat från denna höjd förut).Grymt kul med framsteg, och jag höll på ett bra tag innan jag lyckades, så det var nog ett rätt bra träningpass i sig för övre delen av ryggen, axlar och armar! Provade även en del andra övningar. Klarade b la av att göra en sk elephant lift med raka armar (kolla på youtube om ni inte vet vad det är) :)
Klarade dock bara en, sen var mina armar som spaghetti hehe..

Löpningen rullar också på, även om det blivit lite kortare distanser än vad jag brukar ta. Brukar försöka hinna med 10 km minst en gång i veckan, och köra två gånger på runt 6 km. Men med två barn, och prioriteringarna i hemmet, så anpassar jag mina löprundor efter hur mycket tid jag har. Går bra ändå, och det känns bra. Börjar dock inse att det inte är långt kvar till mitt första marathon 28:e maj. Att jag ska springa det barfota gör inte det hela lättare. Men det är en utmaning som jag är övertygad om att jag klarar. Ska så fort majoriteten av allt grus och is/snö försvinner börja springa barfota igen, så mina fotsulor får börja härda upp sig. Har som mål att springa 30 km barfota på asfalt (som en runda) i slutet på april, som en uppladdning för marathon. I mitten på april ska jag springa 20 km. Får se hur det går med tempratur och omgivningar. Men det är iaf målet.

På familjefronten rullar allt också på. Jenny, Thorin och Heira mår bra. Heira är dock just nu lite sjuk igen. Tror det beror till stor del på dom stora hörntänderna i nederdelen av munnen. Dom är på väg upp, så det är nog besvärligt för henne. Men hon är härlig, och är oftast glad! Thorin äter och sover mest som barn gör i hans tidiga ålder. Den lilla gulsoten han hade börjar försvinna också. Min kära Jenny börjar känna sig krasslig också.. Får hoppas hon slipper mer förkylningar. Tyckte hon hade otur nog när hon var gravid. Men våren är på väg, solen skiner och det börjar bli varmt ute! Då känns allt lätt och oproblematiskt :)

Nu ska jag hoppa i säng, så man orkar upp imorgon med Heira och tuppen, och sen blir det ut och inviga morgonen med en tidig löprunda. Dom är som skönast! Dom väntar strålande sol och varmt imorgon, så det verkar lovande.

Känner mig för övrigt lite mör i kroppen också efter dags parkourträning. Den var grymt kul, och det är så härligt att se alla som kämpar och ger allt i alla olika övningar jag låter dom utstå. Självklart gör jag själv allt som dom också får göra. Dom är tappra. Likt spartaner kämpar dom på! På måndag blir det mer brutal träning igen.

På söndag ska jag förresten till Uppsala också, och träna gymnastik först, och sen bege mig till mina vänner i Uppsala Parkour Förening, och köra lite med dom och hänga lite. Kommer bli sjuuukt kul! Taggad som tusan inför det ;)

Må väl solen lysa på er alla!
Peace!

La vie en rose!

Livet på rosor.

Ja, livet leker känner jag. Två underbara barn har man, en fantastisk sambo, och ett liv, där man har möjlighet att göra sånt man älskar och våren är på väg. Ledig från jobbet ett bra tag framöver, och allt känns förbaskat bra!

Satt i soffan och bara njöt av tanken på hur tillvaron ser ut just nu.

Idag har varit en fullspäckad dag på träningsfronten!

Kändes riktigt skönt att köra över kroppen med hård träning, för det var alldeles för längesen jag körde riktigt hårt!

På förmidagen blev det ett en och en halv timmes långt träningspass i mitt lilla hemma-gym. Fick inviga det ordentligt sen jag skaffade det för en vecka sen ungefär. Körde mest fokus på ben och bröst, samt lite underarmar. Slängde även in en massa chins och pull-ups.

Körde 4 x 10 chins, och 2 x 10 pull-ups. Fram och baksida lår (bensparkar), bänkpress, benböj, vader, hantel pressar för bröst, biceps curls med stång. Utfall med stång, marklyft, under och överarmar med hantel, samt kettlebell swings med en hantel. Hade ingen riktig koll på vilka vikter jag körde med idag, utan jag gick bara på känsla, vad som kändes bra! Kommer dock lägga upp ett mer seriöst träningsprogram framövr, och hålla lite mer koll på vikterna.

Kommer nog ha fokus på en del primära övningar då. Blir benböj, bänkpress, marklyft och bicepcurls med hantlar. Sen kommer jag lägga till en del andra övningar beroende på dag, form och eventuellt skippa någon av dom primära.

Något jag försöker träna i princip varje dag är chins och pullups. Armhävningar, situps och handstående. Känner att det börjar ge resultat, och mina muscleups börjar gå lättare, och samma med mina gymnastsvingar (upstart tror jag det heter). Som en muscleup, men man använder bara sving, och raka armar.

Sen försöker jag klämma in minst två löprundor varje vecka. Helst tre. Försöker ha en runda då jag springer 10 km. Det beror på hur mycket tid jag har. Men försöker ha en tur på en mil varje vecka iaf. Dom övriga rundorna ligger på ca 6 km. Nu i mars ska jag ge mig på att springa 20 km någon dag när jag har lite tid till övers, som en uppvärmning inför mitt första marathon i maj. I april ska jag springa minst 20 km barfota på asfalt, och kanske 30 km i slutet på april. Vi får se hur mycket jag känner att jag behöver, och om min kropp klarar att återhämta sig till marathonet sen efter jag sprungit en så lång sträcka. Men minst 20 km på asfalt barfota ska jag se till att avverka i april iaf!

Sen försöker jag hinna med lite parkourträning/akrobatik på det också. Måndagar leder jag parkourträning i Öregrund, och det funkar bra, och det är en ganska bra antal deltagare, och det är flera äldre som börjat hitta dit också, nu i åldern 20+. Väldigt kul! Från början var det främst barn i åldern 10 - 12 år, samt några i 14 - 15-års åldern. Men nu har åldern stigit. Mest kul att det är så blandad ålder. Vi har barn i 11-års åldern, och äldsta är 40. Utöver måndagsträningen så försöker jag hinna med att träna minst en gång i veckan för min egen del också. Svårt att hinna med allt nu när man inte kan köra ute lika bra som på vår, sommar och höst! Sen ska man jobba, och hinna umgås med sin familj också! Familjen är dock alltid prio ett. Allt annat får komma i andra hand.

Nu ska jag låta min kropp vila lite. Körde som sagt en och en halv timme i mitt gym på förmiddagen, och sen ledde jag parkourträning i två timmar på kvällen. Det passet blev väldigt hårt, med mycket fys, och vi körde mycket uthållighets fys. Kul men jobbigt! :)

Hade med mig Heira på träningen ikväll också. Gick jättebra, och hon är verkligen en liten solstråle! Går runt och ler, och leker med alla där. Väldigt kul, och jag tror det är bra för hon att få träffa folk, och få röra sig fritt i en så stor lokal.

Må väl!

Sunday bloody sunday

Var snart en vecka sen sist nu, och mycket har hänt på denna vecka!

Jag har blivit pappa igen! Vi fick förra måndagen en son, som kommer heta Thorin Axel Manfredsson. Jag är i ett konstant lyckorus nu.. Ska försöka sammanfatta veckan och våran actionfyllda förlossning utan att skriva onödigt mycket!

sonen

I måndags hade jag två kompisar från Uppsala Parkour på besök, för att umgås och vara med på en utav mina ledda parkourträningar i Öregrund som gästinstruktörer. Vi hade super kul, och det var roligt att ha dom här. Men, mot slutet av passet kommer hon som då jobbade i hallen med telefonen, och hade min sambo i luren. Jenny lät uppgiven och berättade att hon hade spytt massor, och mådde väldigt dåligt och ville att jag skulle komma hem. Hon hade försökt ringa mig, men jag hade inte hört telefonen.. Jag skyndade mig hem, och lät mina äldre deltagare runda av träningspasset med stretching och plocka undan.

Väl hemma, hade Jenny ringt till förlossningen, för det visade sig att hon hade värkar (klockan är nu ca 18:00). Vi får rådet att vi bör åka in, eftersom det är så tätt mellan värkarna. Jenny hade även ringt till sin brors tjej som var på väg till oss för att hämta våran dotter, så dom kunde passa henne medan vi åkte in mot Uppsala.

Efter en hel del yrande och springande och mycket nervositet, så kom vi in i bilen till 18:30 ca, och mina två kompisar från Uppsala fick helt enkelt följa med. Dom slapp iaf ta bussen hem igen!

Vi brände på så fort vi kunde, och värkarna tilltog i bilen, så vi ringde förlossningen och fick en ambulans utskickad att möta upp oss, för att vara på den säkra sidan.
Tre mil innan Uppsala (vi bor ca sju mil ifrån Uppsala), så mötte dom upp oss, och Jenny fick snabbt flytta över till ambulansen. Väl där inne så gick vattnet! Så dom for iväg in till Uppsala, och jag efter så gott jag kunde, utan att bryta mot fler hastighetsregler än jag redan gjort!

När jag äntligen efter en väldigt nervös biltur kom fram till förlossningen, så mötte jag ambulanspersonalen. En av dom visade mig till förlossningsrummet, och sa att barnet inte hade kommit medans dom varit där iaf.
Jag skyndade mig in genom dörren, och möttes av ett barnskrik.

Dom hade precis lagt barnet på Jennys mage. Jag sprang in, och gav Jenny en kyss, och fick åtminstonde klippa navelsträngen.. Våran son kom ut 19:44. Så det tog alltså två timmar, och fyrtiofyra minuter från det att Jenny fick den första värken vid femtiden.. Väldigt fort! Lite "data" för den nyfikne..

Thorin Axel Manfredsson,
född: 2011-03-07
kl: 19:44
Vikt: 4280g
Längd: 52 cm

Allt gick extremt bra, och Jenny klarade sig bra, och har återhämtat sig otroligt fort. Hon är som skapt för att föda barn verkar det som! Våran dotter gick också väldigt bra och ganska fort, även om detta är i en klass för sig!

Så här sitter man nu, och är två-barnsförälder. Helt otroligt, och overklig känsla. Jag går på ett konstant lyckorus, och är bara lycklig.

Har även under veckan hunnit köpa på mig lite hemmagym saker (skulle inhandlat det på måndagen, men det fick vänta av förklarliga skäl!). Så nu kan jag träna med vikter hemma också. Hade redan två hantlar, och en pull-up bar. Nu har jag två bars, och två hantlar till. Samt en bänk (där man kan träna bensparkar för fram och baksida av lår), samt köra flyes. Fick med ca 50 kg vikter, så det funkar ett tag. Hade 24 kg vikter totalt skälv också från mina hantlar som passade på det jag köpte. Ska köpa på mig lite mer saker som mer vikter, en längre skivstång, samt en kettlebell eller två också. Men allt får ta den tid det tar. Nu först ska det bli en studsmatta!

gymmet!

I övrigt har veckan rullat på. Vi har börjat få till det här hemma, och våran dotter är väldigt nyfiken på sin lillebror, även om jag tror att hon inte riktigt begriper att det är hennes bror än. Men det har funkat väldigt bra än så länge! Han äter som han ska, och sover bra. Han föddes med en lättare släng av gulsot, men det kommer gå bort av sig själv, eftersom det är så lite, bara genom att äta och få mycket ljus. Våran dotter hade samma sak, och det försvann efter några veckor.

Nu ska jag unna mig lite kvällsträning. Jobbar på mina handstands varje kväll, och det går framåt, och jag börjar närma mig styrkan och balansen jag hade innan jag skadade mig förra året. Nu klarar jag iaf 40 sekunders handstående. Klarade 48 sekunder som bäst (klarade dock 1 minut förr året innan jag bröt handleden). Men snart så! Känner att jag börjar få till en rakare form också. Inte lika mycket svankande som jag gjort förr, och nu har jag raka ben också. Börjar bli starkare i mina chins också. Klarar 20 st nu, utan att pausa mer än nån sekund på dom sista tre - fyra repetitionerna. Så det känns kul. Testade också för några veckor sen att köra chins med vikter för första gången, och klarade mer än jag trodde.
Körde 8 x 20 kg, 4 x 30 kg och 2 x 40 kg. Trodde aldrig jag skulle klara på 40 kg. Men det gick, även om var tufft som tusan! Ska försöka köra lite mer chins, pullups och dips med vikter!

Mina muscleups är också bättre, även om jag fortfarande drar lite mer på den ena armen. Ska försöka jobba bort det. Klarar även av en så kallad "uppstart" med raka armar nu, som gymnaster använder sig av för att komma upp på ett "räck" (stång man svingar sig i). Så det är kul att det går framåt! Mina volter känns bättre och stabilare också. Målet är att kunna göra en hel del ute på gräs nu till våren/sommaren. Får se hur det går! Märks att gymnastikträningen har gett lite resultat även om jag inte varit med så många gånger jag gärna velat. Kommer nog hjälpa mycket med en studsmatta här hemma också. Kommer nog ge mig mer kroppsmedvetenhet i luften, och möjlighet att träna in skruvar.

Imorgon är det måndag, och en ny vecka full av nya möjligheter och äventyr. Ta vara på dagarna och njut av den kommande våren! Det kommer iaf jag göra!


Saturday I love you like gold

Japp, härliga lördag! Vaknade tidigt med Heira. Hon fick välling, och fick sen ligga och dra sig en stund med mig i sängen, och sen gick vi upp.

Jag gjorde gröt, och hon fick kolla på lite barnprogram.. Solen börjar skina nu, och det är fullt bus här. Senare idag bär det av till Gimo för lite bad till Heira stora glädje. Hon älskar verkligen att bada! :)

Igår hyrde jag Frösåkershallen här i Östhammar för en sen kvällsträning med större delen av dom aktiva i Öregrunds Parkour Förening. Var grymt kul att vara i en ny hall (har aldrig varit där förr). Stort och kul var det! Mer redskap, trampets, och en läktare (plus trappor ner till omklädningsrummen), resulterade i mycket intressanta träningsmöjligheter! :)

Hade grymt kul, och lärde mig en ny volt också som jag länge försökt få till. Front flip 180. Försökt den då och då i mer än ett år, men aldrig fått till den, och nästan gett upp, och accepterat att ja, jag kommer väl aldrig kunna göra den. Men igår så släppte något, och den bara satt. Hur enkelt som helst! Tränade den en hel del, och jag känner att den sitter väldigt bra nu!

Nu ska jag slänga på mig mina Feiyues snart, och bege mig ut i solen för en uppfriskande springtur.
Först ska det rensas lite kläder dock! Välbehövligt..

Må väl!

Mina älskade träningsskor!
spring hoppa

Dom där skorna är mina favoritskor. Har använt dom som löpskor nu i vinter i väntan på våren så jag kan börja springa barfota igen. Dom har en väldigt tunn sula, så dom simulerar barfotakänslan väldigt bra. Dom är också väldigt bra att träna parkour i, just för att dom har en så tunn sula. Man får en bra kontakt med sitt underlag, men får ändå ett litet skydd från skärskador om rör sig över glas, eller väldigt vassa skarpa kanter. Fördelen med att det inte är någon dämpning, är att man måste använda en bra teknik i allt man gör, och det finns inget utrymme för att fuska med tekniken i landningar osv! Väldigt bra tycker jag.

Rekomenderas starkt! Feiyue betyder för övrigt "Flyga fram" på kinesiska, och har använts väldigt länge utav wushu utövare och shaolin munkar.

Feiyue!

Way to long

Ja, det var längesen jag skrev något nu. Tror det har varit i brist på motivation, och att ha något intressant att säga. Enklare att ladda upp ett videoklipp, än att skriva något läsvärt och vettigt!

Ja, vad har hänt sen sist?

Jag har kommit iväg några gånger nu på gymnastikträningen, och det är riktigt kul! Det är en stor skillnad mellan det strikta inom gymnastik, och det fria inom parkour. Bra träning är det dock, och det är nyttigt att få lära sig allt man kan som hjälper en att ta kontrollen över sin kropp. Jag har dock lång väg att gå innan jag är stark på samma sätt som en gymnast är stark märker jag! Tränat en del med räck, ringar, och pommel horse nu, och det går iaf frammåt!

Ruskigt kul också att få träna i en gymnastiklokal, med alla redskap, sviktgolv och skumgummigrop!

I övrigt så tränar jag parkour så mycket jag kan med tanke på det rådande vädret också. Har tillgång till hall varje måndag då jag leder parkourträning för barn och ungdomar. Utöver dom ledda träningarna så försöker jag komma iväg till hallen då och då och träna lite extra. Dock så blir det mest fysträning, stå på händer och löpning för mig just nu över vintern. Känner att löpningen går bra, även om jag inte sprungit så mycket jag velat på sista tiden eftersom jag inte känns mig 100% i kroppen, och det har varit extremt kallt en del dagar. Dessutom så är tiden begränsad när man jobbar och har barn och en underbar sambo man vill umgås med.

Vädret börjar iaf bli mildare nu, det är mer sol, och det blir ljusare tidigare, och mörkt senare. Det ger verkligen hopp om våren! Hoppa det håller i sig!

Heira växer så det knakar, och hon rör på sig väldigt bra nu också! Full fart i benen och hon tar sig fram väldigt fort nu. Klättrar på det mesta, och jag måste erkänna att jag uppmuntrar hennes klättrande en hel del! Tror det är nyttigt för henne.

Nästa knodd kommer snart också. Beräknat datum är den 28:e mars, så det är inte långt borta! Vi hoppas och ser gärna att barnet kommer lite tidigare. Har varit en tuff tid för Jenny med foglossning och värk. Ska bli skönt för henne när hon får använda sin kropp som hon vill, och ha barnet utanpå magen, istället för i! Längtar efter nästa lilla bebis. Ser verkligen fram emot det!

Gör som jag, träna hårt, lev väl och njut av livet! Nu ska jag leka med min dotter, innan jag ska bege mig till jobbet ikväll för sista natten innan jag går på min ledighet. Ska bli skönt!

Just ja, håller på och spar ut skägget nu också. Laddar upp en bild på min vilda uppsyn :)

SPARTA skägg

Får se hur långt jag orkar spara det, men lite längd ska jag nog allt få! Håret börjar bli lite långt nu också. Kul! :)

What we do in our lives, echoes in eternity!

RSS 2.0