Längesen sist!

Känns som bloggen har blivit välidgt lågprioriterad under en lång tid. Tyvärr komme det nog alltid vara så. Blogga är helt enkelt inte min grej. Åtminstonde inte att göra det ofta.

Men, ibland är det kul att slänga upp iaf något.

Träningen rullar på här hemma. Laddar inför Stockholm marathon som även i år ska springas barfota. Kör ett löppass vaje dag nu fram till maran. Varvar med tunna skor och barfota.

Sprang 7 km på tuff och vass asfalt här om dagen barfota. Gick faktiskt bra och snittade 4.50 tempo nästan hela vägen. Så det känns bra!

På fredag ska jag ta mig ett långpass (i tunna skor). Blir nog ca 2 - 2.5 mil tänkte jag. Sen nästa vecka ska jag försöka klämma in ett 3 mils pass.

Parkourträningen går också bra. Känner att jag utvecklas hela tiden. Volter har dock avstannat en del eftersom jag inte tränar det kontinuerligt. Sidovolt och framåtvolt funkar bra, men bakåtvolten har jag tappat lite. Vågar inte köra den hur som helst på plan mark längre t ex. Från en höjd så går det, men jag har blivit lite rädd eller tveksam när jag ska göra den. Konstigt, men beror nog på att jag inte övar den särskilt ofta. Ska försöka lägga in en extra växel nu i vår/sommar, eftersom jag gärna vill lära mig lite fler volter, dels för att är kul, men också för att jag gärna vill kunna väva in lite akrobatik i mina framträdanden när jag trollar, eller om jag blir ombedd att göra en show eller liknande med parkour. Volter är ju inte en del av grundtanken inom parkour egentligen. Men det är kul, tränar upp min kroppskontroll och det är något som är uppskattat om man gör en show och människor vill se något spektakulärt.

Inomhus så funkar det väldigt bra med volter om jag har lite mattor. Då är mina bakåtvolter väldigt bra och jag kan göra en del kombinationer ala tumbling. Exempelvis så sätter jag utan problem rondat, flickis, bakåtvolt etc..

Trollat en hel del på sistonde också. Känner mig säker i min akt nu och min karaktär på scenen. Förstärker drag hos mig själv bara och det verka funka bra. Spelar lite på att jag kan vara lite snurrig och tankspridd. Brukar bli kul, då jag tillsynes misslyckas och alla tror dom vet hur det gick till, men så kommer man med en kicker och bevisar att man har lyckats ändå!

Idag blev det ca 5 km barfotalöpning. Kändes bra! Senare på eftermiddagen ska jag försöka klämma in ett fyspass i källaren med mitt lilla gym. Blir nog ben och axlar som får stå i fokus. Samt lite kroppsövningar, som chins, stå på händer, situps etc..

Nu ska det pysslas lite mer här hemma innan Heira kommer hem från dagis också. Ha det bra och må väl!

Här har ni ett av mina senaste klipp också som jag slängde ihop efter jag filmade lite när jag tränade här hemma vid huset och när jag var i Falun i mars.
Be strong, to be useful!

RSS 2.0